Tradiční kulturně-společenská akce Vinum et Cetera se v prostorách kláštera každoročně koná již od roku 2004.

„Jde o veřejnou ochutnávku nejlepších českých a moravských vín ze Salonu vín České republiky za účasti Marka Babisze, hlavního sommeliera Salonu vín ČR. Ten mimo svou stálou expozici na zámku ve Valticích představuje veřejnosti vína externě pouze jednou v roce, a to právě v Broumově. Návštěvníci tak mohou vína nejen ochutnat, ale také se o nich dozvědět mnoho informací, včetně zajímavostí o pěstování a technologii zpracování,“ sdělil organizátor Aleš Freiwald z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Vinum et Cetera se letos koná již podvanácté. Vstup na akci je 60 korun. Vedle ochutnávky vín na návštěvníky čeká také bohaté občerstvení, včetně široké nabídky kvalitních sýrů.

Zájemci si také budou moci prohlédnout nové prostory kláštera, které byly revitalizovány v loňském roce. Do pozdních večerních hodin bude zpřístupněna i klášterní zahrada, která stejně jako klášter prošla v roce 2014 rozsáhlou revitalizací.

Chybět nebude ani hudební doprovod, který letos zajistí Cimbálová muzika Podluží. Po deváté večer se pak milovníci hudby mohou přesunout ke klášterní kavárně Café Dientzenhofer, kde bude program pokračovat jazzovou „diskotékou“ Ondřeje Kejzlara.