Cesta do nitra panenské přírody

Korsika vás svojí přírodní krásou opravdu nadchne. Právě zde se nachází svého druhu jedinečná přírodní rezervace Scandola. Dočervena zabarvené skály se odrážejí v tyrkysově modrém moři, a vytvářejí tak nádhernou kulisu plnou barev. Bohatá a především vzácná flóra a fauna dělá z tohoto místa jednu z hlavních dominant Korsiky. Nad útesy můžete mimo jiné spatřit orlovce říčního, který je symbolem přírodní rezervace. Scandola se skládá nejen z pevninské, ale také z mořské části. Zdejší průzračné vody jsou plné korálů, murén a drobných pestrobarevných živočichů. Při troše štěstí zde dokonce narazíte i na delfíny.

Přírodní rezervace Scandola je jedna z posledních, která je doposud netknuta zásahy lidské ruky

Přírodní rezervace Scandola je jedna z posledních, která je doposud netknuta zásahy lidské ruky

FOTO: Shutterstock

Lákadlo pro adrenalinové nadšence

Ostrov je velmi často vyhledávaným cílem milovníků adrenalinových zážitků. Kaňony, soustavy jezírek, kaskád a malých vodopádů jsou vhodným místem pro provozování stále oblíbenějšího sportu canyoningu (kaňoning). Tento outdoorový sport spočívá ve zdolávání kaňonů, horských potoků a říček za použití různých technik, jako je slaňování, plavání nebo brodění, skákání do tůní či přelézání balvanů. Při vhodných podmínkách se z vodních koryt mohou dokonce stát báječné přírodní skluzavky. Takovýchto míst nabízí Korsika opravdu mnoho, mezi nejznámější patří kaňon Purcaraccia nebo kaskády Polischellu.

Procházky podél kaskád Polischellu jsou plné krás i dobrodružství

Procházky podél kaskád Polischellu jsou plné krás i dobrodružství

FOTO: Shutterstock

Ideální místo pro odpočinek

Pláže jsou na Korsice převážně písčité, velmi často lemované romantickými skalními útesy. Ty najdete zejména na západním a jižním pobřeží. V blízkosti těchto pláží se nacházejí rekreační místa, kde snadno najdete ubytování. Obrovské hotelové komplexy zde však nehledejte. Převážnou část tvoří chatky, bungalovy, případně malé apartmánové vesničky, které jsou citlivě vybudované tak, aby co nejméně narušovaly místní přírodní krásy. Nejkrásnější, doslova dech beroucí pláží ostrova je Palombaggia. Na této téměř dva kilometry dlouhé pláži si budete připadat jako v ráji. Romantickou kulisu pláže dotvářejí borovice, které svým tvarem připomínají slunečníky. Pod nimi se můžete schovat před sluncem a dopřát si vytoužený odpočinek.

Průzračné moře a bílý písek pláže Palombaggia navozuje téměř karibskou atmosféru

Průzračné moře a bílý písek pláže Palombaggia navozuje téměř karibskou atmosféru

FOTO: Shutterstock

Po stopách Napoleona

Korsika je také zajímavým historickým místem. V hlavním městě Ajaccio se nachází několik památníků a soch, které připomínají nejslavnějšího korsického rodáka, Napoleona Bonaparta. Prohlédnout si zde můžete i jeho rodný dům a rodinnou hrobku. Jedním z často navštěvovaných míst je město Corte, které se mělo stát hlavním městem v případě, že by se Korsika osamostatnila. Místními obyvateli je i tak neoficiálně označováno za hlavní město a historické i kulturní centrum. Městu dominuje hrad, ve kterém se nachází muzeum. Kromě historie si odtud užijete nádherný výhled na okolní krajinu.

Hrad tyčící se nad městem Corte

Hrad tyčící se nad městem Corte

FOTO: Shutterstock

Inzertní sdělení:

Hotelový komplex Club Marina Viva

5.7.-12.7.2017, polopenze, letecky

Hotelový komplex Club Marina Viva

Hotelový komplex Club Marina Viva

FOTO: TravelPortal.cz

Rezidence Grand Bleu Sognu Di Rena

23.4.-3.5.2017, bez stravy, vlastní doprava

Rezidence Grand Bleu Sognu Di Rena

Rezidence Grand Bleu Sognu Di Rena

FOTO: TravelPortal.cz

Divoká krása Korsiky

Korsika - Krásy Napoleonova ostrova

Divoká krása Korsiky

FOTO: TravelPortal.cz