Ten, kdo by si chtěl připomenout dávné zážitky z dětství, může k Baltu vyrazit i dnes. Od doby, kdy se nám otevřel celý svět, jsme však na tuto oblast poněkud zapomněli. Což je škoda, protože místní úřady, spolky i samotní domorodci odvedli velký kus práce.

Na poloostrov Darss pohodlně dojedete autem za necelých šest hodin po dálnici Dresden – Berlin – Rostock. Zdejší pláže, kempy, promenády a samotné obce a města prošly velkou proměnou. Například lázeňské městečko Zinkst se může pochlubit kromě upraveného malebného centra novým vyhlídkovým molem nebo promenádou s cyklostezkou, která vede dunami podle moře do dalšího turistického letoviska Prerow.

V Prerowě se nachází velký kemping zasazený do borového lesa a široká pláž s jemným bílým pískem. Na prerowský kanál vyplouvají vyhlídkové parníky s průvodcem. Během dvouhodinové plavby přírodní rezervací pozorujete rákosové břehy a vodní ptactvo včetně chráněného orla mořského.

K zdejším tradičním stavbám patří domy s doškovými rákosovými střechami a malované vstupní dveře. Při procházkách se můžete občerstvit v mnoha restauracích s rybími specialitami nebo si můžete pochutnat na domácí vafli.

Zkrátka Balt má své kouzlo, jistě stojí za znovuobjevení.